image
image
image
 

image
Adres Inlichtingen Openingsuren Routebeschrijving

Kelchterhoef

De Plas is een zandput ontstaan door het uitgraven van zand voor de A24.

Deze put is niet diep (maximum 9m), vandaar ideaal geschikt voor een lange ondiepe duik. Als je 50 cm van de bodem afblijft meur je de zandbodem niet op en wordt je regelmatig verrast door een modder-karper.

Te water gaan kan vanop de stijgers of langs de waterkant. Ideale duikplek voor een kompas-oefening.

Luchtopname:
Klik op deze link om de luchtopname foto te bekijken.
Fotoalbum:
Klik op deze link om het fotoalbum te bekijken. (Flash Plugin Required)
 
Adres: Hulpdiensteninformatie:
Binnenvaartstraat
3530 Houthalen-Helchteren
België
Geen informatie beschikbaar
011/60.16.38 (Merou)
089/84.25.02
089/38.32.33
Parking: Uitstekend Max. diepte: 9m Vulmogelijkheid: Nee
Zuurstof: Nee Kleedkamer: Ja
Douche: Ja
Coordinaten:
 
N 51°01'50"
O 05°25'26"
 
3 €
www.kelchterhoef.be
duikschool.merou@telenet.be
Toegankelijk
 
Inlichtingen:

Je volgt de pijlen camping vanaf dat je in de binnenvaartstraat bent en je komt aan de poort : daar koop je een toegangstiket ofwel duw je op de belknop aan de poort (als de wachter er niet is) zo kom je bij de permanentie uit die je vanop afstand binnen laten als je zegt dat het voor duikschool Merou is. Met de auto rijd je dan rond het rond punt helemaal links-om het bos in : zo kom je op de parking aan het water (hier is ook een zeil- en surfschool). Auto met duikmateriaal staat dan 100m van het water. De kleedkamers en douche bevinden zich aan het clublokaal van duikschool Merou.

Eten/drinken:

Het clublokaal van duikschool Merou ”D’ou Keet” is een gezellige houten blokhut waar je iets kan eten en drinken. In de zomer heb je hier het mooiste terras van Limburg met zicht over het meer. Je komt het clublokaal tegen wanneer je naar de parking rijdt.

Speciaal voor de waterliefhebbers staat cafetaria "De Plas" ter beschikking. Dit is een zelfbedieningsrestaurant en bevindt zich aan de andere kant van de plas.

Cafetaria "De Binnenvaart" (aan't rond punt) is er vooral voor de campinggasten maar dit neemt niet weg dat andere gasten ook welkom zijn (open van mei tot september, afhankelijk van het weer).

 
Openingsuren:

Van 1 juli tot 31 augustus:
- alle dagen van 10:00 tot 20:00

Van 1 mei tot 30 juni en van 1 september tot 31 oktober:
- zon- en feestdagen van 10:00 tot 18:00 (bij mooi weer)

 
Routebeschrijving:

Vanaf E314 afslag Park Midden-Limburg (30) afslaan naar N726 Donderslagweg richting Park Midden-Limburg. Op kruispunt na 2,5 km met Weg naar Zwartberg, niet rechtdoor rijden maar links afslaan. 1 km verder, rechts afslaan naar de Binnenvaartstraat. Aan het einde van deze straat komt men aan de hoofingang van het 'Park'. Voor de weg naar de camping moet men terugrijden en de eerste straat rechts nemen.

 
Laatste aanpassing: 30/01/2012
Stuur opmerkingen over deze pagina naar webmaster@duiken-in-belgie.com
Duiken in Belgie Duiklokaties in Belgie Een overzicht van Charters voor duiken in de Noordzee Duiken in Zeeland Duiken in de Noordzee Vulstations in Belgie Hulpdiensten en Duiken Duiklinks Duiken in Belgie - contact informatie
image
image
©Copyright 2006 Duiken in België All Rights Reserved Website design - Filip Dendauw
For more information feel free to Contact Us
image