image
image
image
 

image
Adres Inlichtingen Openingsuren Routebeschrijving

Transfo Duiktank

Unieke duiktank met internationale allures

Op de Transfosite te Zwevegem staan, verborgen in een bufferbekken, drie oude stookolietanks. De grootste is maar liefst 17 meter hoog en heeft een diameter van 28 meter. De herbestemming van deze unieke accommodatie vormde op zichzelf een stevige uitdaging. Brainstormsessies door een internationale groep jonge architecten brachten interessante ideeën aan, zoals een arenatheater of een duiktank naar het voorbeeld van Gasometer in het Landschapspark van Duisburg. Dit laatste idee sloeg aan.

duiktank

De Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport (NELOS) was meteen gevonden voor het idee van een duiktank in de voormalige stookolietanks en voerde een voorstudie uit, inclusief marktonderzoek en financiële raming. Een duiktank zou de oplossing zijn om in eigen land opleidingen aan te bieden op grote diepte én met perfecte zichtbaarheid. Duiken in de duiktank is te vergelijken met duiken in open water. In België en Nederland duiken in open water betekent ook altijd dat de zichtbaarheid beperkt is. De realisatie van de duiktank is dan ook een perfecte tussenstap tussen duiken in een zwembad en in open water. Ideaal dus om de duiker veilig klaar te stomen voor het woelige buitenwater.

De duiktank in de voormalige stookolietank is zo opgebouwd dat de eigenlijke duiktank decentraal in de oorspronkelijk mazouttank staat. Hierdoor ontstaat een ruimte tussen de binnen- en de buitentank die ingevuld wordt als technische ruimte (gelijkvloers), onthaal en cafetaria (1e verdieping), kleedruimte- en sanitair (2e en 3e verdieping) en instapzone van de duiktank (4e verdieping). Een lift en binnentrap bedienen de diverse verdiepingen. Daglicht komt in de tank binnen dankzij het grote luchtkussendak op de duiktank. De andere ruimten worden deels verlicht door een doorboring van de oorspronkelijke tank. Niet-duikers kunnen een blik werpen door de vensters van de duiktank aan het onthaal of in de cafetaria.

duiktank
 
Adres: Hulpdiensteninformatie:
Transfostraat 5
8550 Zwevegem
België
Geen informatie beschikbaar
0479 76 14 16
Parking: Uitstekend Max. diepte: 15m Vulmogelijkheid: Ja
Zuurstof: Ja Kleedkamer: Ja
Douche: Nee
Coordinaten:
 
N 50° 48' 52''
O 03° 21' 11''
 
14,00 € (duiker)
12,00 € (instructeur)
2,00 € korting voor groepen
www.duiktank.be
info@duiktank.be
Geen informatie beschikbaar
 
Inlichtingen:

Reservaties om te duiken in de publieke uren kun je online vastleggen via onderstaande kalender. Voor reservatie op andere uren kan je best contact nemen via email: info@duiktank.be.

Standaard worden maximum 20 plaatsen per tijdsslot voorzien. Eventuele overschrijdingen moeten vooraf telefonisch besproken worden.

Eten/drinken:

Transfo duiktank beschikt over een ruime, gezellige cafetaria waar iedereen tijdens de duikuren welkom is om gezellig een glas te drinken. Er zijn croques en chips te koop en het is ook toegelaten om een eigen (beperkte) sandwich/picknick te nuttigen.

De cafetaria bevindt zich vlakbij de ingang op niveau 0.  Alle duikers moeten zich hier ook verplicht aan- en afmelden.

 
Openingsuren:

Tijdens de publieke uren kan elke duiker vanaf 14 jaar met buddy of in groep komen duiken conform de algemeen geldende reglementering van de eigen duikorganisatie. Voor kleine groepen (minder dan 6 personen) wordt een individueel tarief per duiker aangerekend. Voor groepen vanaf 6 personen wordt een groepstarief aangerekend.

De openingsuren kan je terugvinden op de website van duiktank.be.

 
Routebeschrijving:

Parkeeradres

Parking centrum “De Brug”
Otegemstraat 238
8550 Zwevegem

 
Laatste aanpassing: 08/11/2017
Stuur opmerkingen over deze pagina naar webmaster@duiken-in-belgie.com
Duiken in Belgie Duiklokaties in Belgie Een overzicht van Charters voor duiken in de Noordzee Duiken in Zeeland Duiken in de Noordzee Vulstations in Belgie Hulpdiensten en Duiken Duiklinks Duiken in Belgie - contact informatie
image
image
©Copyright 2006 Duiken in België All Rights Reserved Website design - Filip Dendauw
For more information feel free to Contact Us
image